Kjøpsvilkår

Her kan du lese om angrerett, reklamasjon og dine vilkår rundt ditt kjøp. Kjøpsvilkår vil alltid være oppgitt i dealen eller i allmenne vilkår. 

 

Jeg angrer på kjøpet mitt. Kan jeg få pengene tilbake?

Etter angrerettloven har du ned nettkjøp rett til å kansellere avtalen og få pengene tilbake fra selger/tjenesteyter innenfor en angrefrist på 14 dager. Let's deal er verken selger eller tjenesteyster, men siden vi formidler dealene på vegne av våre samarbeidspartnere, kan du påberope angrerett overfor oss. 

Unntak fra Angrerettloven 

Angrerettloven har noen unntak - for eksempel er det ingen angrerett på billetter til kulturarrangementer og lignende. Dette er ikke utfyllende liste, og du må selv sette deg inn i hva slags regler som gjelder for den bestemte dealen. Vi opererer imidlertid med en egen 14 dagers angrefrist for de aller fleste dealens som ikke er dekket av kjøpsloven, om ikke annet er angitt i den aktuelle dealen. Vi vil selvfølgelig så langt det går gi deg hjelp i alle saker. 

Etter 14 dager

Angreretten utgår etter 14 dager. For deals med bestilte produkter gjelder dagene fra den dagen du mottar produktet. 

 

Jeg fikk ikke brukt dealen grunnet sykdom, eller annet eks. Gyldigheten er utgått. Får jeg pengene tilbake? 

Let's deal opererer med kjøpslovens 14 dagers angrerett, og etter denne fristen er utløpt kan vi dessverre ikke refundere din deal. 

En av grunnene til at våre samarbeidspartnere kan levere bestemte produkter og tjenester så billig gjennom oss er nettopp at dealen har begrenset levetid - på samme måte som gavekort. Du må derfor passe på å bruke dealen innenfor gyldighetstiden. Etter dette er din Let's deal-kode utgått, og kan ikke brukes. 

 

Jeg har brukt dealen min, men er ikke fornøyd. 

Fortell oss hvordan din deal-opplevelse har vært! Vi er avhengig av tilbakemeldinger fra deg for å forbedre oss. Noen retningslinjer kan være greie å huske på for å løse problemet så raskt som mulig: 

Selger av dealen bærer ansvaret

Let's deal sin rolle som formidler gir oss en begrenset "meglerrolle" i saker hvor du som kunde vil rette et krav mot en selger. Det betyr at vi vil gjøre vårt beste for å sørge for at du får kontakt, blir hørt og komme med råd til begge partner om hvordan saken kan løses, samt bistå med hvilke videre instanser man eventuelt kan klage til om dere ikke kommer til enighet. Vi har derimot ingen bestemmelseskraft overfor selger av dealen om hvordan de skal løse saken - det ansvaret ligger hos dem å vurdere. 

Vi anbefaler for å få raskest mulig hjelp at du først tar kontakt direkte med selger av dealen. Dersom det ikke får ønsket utfall eller ikke oppnår kontakt, ta gjerne kontakt med oss, så vil vi gjøre det vi kan for å hjelpe. 

Hvor finner jeg kontaktinformasjon til selgeren av dealen? 

Kontaktinfo er oppgitt: 

  • i dealen du har kjøpt
  • i kvitteringen du mottok på e-post
  • under "mine deals" 

Videre klageinnsatser

Som forbruker i Norge er du godt beskyttet både av lovverk og av offentlige insatser som kan hjelpe deg med berettigede krav. Vi har god oversikt over hvilke insatser som kan hjelpe, hvordan klage bør se ut, og hva slags saker som behandles. 

Forbrukerrådet er den vanligste klageinnsatsen - du kan bruke deres Elektroniske registreringsskjema. Husk at du må ha en skriftlig klage hos selger av dealen før de vil vurdere saken, samt ha tillatt selger en rimelig svarfrist. Forbrukerrådet har heller ingen makt til å pålegge selgeren et krav, men kan hjelpe til som en meglende part. 

Nyttige lenker

  • Forbrukerrådets standardiserte klagebrev
    Forbrukerrådet har en rekke standardiserte klagebrev som hjelper deg med å formulere en god klage, og få med all nødvendig info. Dette brevet fyller du ut og sender du til selger av dealen. 
  • Andre klageinstanser
    Forbrukerrådet har også en nyttig liste over klageinstanser som du kan kontakte hvis ikke Forbrukerrådet tar akkurat din type saker. Håndverkere og pakkereiseselgere er eksempler på saker som ikke behandles i Forbrukerrådet. 

Kommentarer